Essay on edgar allan poe short stories

He was an editor and literary critic too. Edgar Allan Poe essays contain his biography.

Essay on edgar allan poe short stories

Essay on edgar allan poe short stories

Biografie[ bewerken ] Edgar Poe werd geboren in Boston als zoon van het reizende acteursechtpaar Elizabeth en David Poe, die beiden overleden voor hij drie jaar oud was.

Poe werd in huis genomen door John Allan, een succesvol zakenman uit RichmondVirginia. Hij werd niet officieel geadopteerd maar nam Allan als zijn tweede voornaam. Van tot werd hij gedeeltelijk opgeleid in Engeland.

Essays collection from all over the web!

In schreef hij zich in aan de Universiteit van Virginiamaar bleef daar slechts een jaar. Hij begon te drinken, te gokken, kon zijn vele schulden niet meer betalen en werd weggestuurd. In liep Poe weg bij de Allans en ging hij naar de officiersopleiding in West Point. Hij werd daar opgeleid als ballisticus teneinde kogel- en granaatbanen te berekenen, zodat deze hun doel zouden bereiken.

Later werd hij ontslagen wegens opzettelijk plichtverzuim. Hij trok in bij respectievelijk zijn grootmoeder langs vaderskant, zijn tante, Mrs Maria Clemm, en zijn nichtje, Virginia Clemmin BaltimoreMaryland. In trouwde hij met Virginia, die op dat moment 13 jaar oud was.

Hij begon te werken als redacteur en literair criticus. Hij schreef ook verhalen en gedichten, maar met matig succes. Pas met de publicatie van zijn gedicht The Raven in begon hij literaire erkenning te krijgen. In overleed Virginia aan tuberculose.

Na haar dood begon Poe de strijd tegen drank en drugs te verliezen, en in deed hij een zelfmoordpoging. In het daaropvolgende jaar verdween hij in Baltimore en werd na 3 dagen ziek in de goot teruggevonden in andermans kleding, waarna hij korte tijd later overleed zonder dat duidelijk werd wat er was gebeurd.

Volgens de Amerikaanse auteur Matthew Pearl zou Poe zijn overleden als gevolg van een hersentumor. Hij wordt ook gezien als de grondlegger van het detectivegenre met zijn drie verhalen over Auguste Dupin.

Deze hadden een grote invloed op veel mysterieschrijvers na hem, onder meer Arthur Conan Doyle met name The Hound of the Baskervilles. Zijn literaire reputatie was buiten de VS groter dan in de VS zelf, waarschijnlijk omdat het macabere karakter de bevolking daar niet aansprak.

Rufus Griswold werd zijn agent, maar was ook een rivaal en een vijand. Griswold had namelijk Memoires van de schrijver uitgebracht, waarin Poe werd afgeschilderd als dronkaard en opiumverslaafde. Mede hierdoor was Poe niet erg populair in Amerikaanse literaire kringen. In Frankrijkwaar hij over het algemeen bekendstaat als Edgar Poe, werden zijn verhalen en enkele van zijn gedichten vertaald door Charles Baudelaire.

Deze goede vertalingen leidden ertoe dat Poe populair werd onder de avant-gardistische schrijvers in Frankrijk. Dit laatste komt het best naar voren in zijn in geschreven Eureka: A Prose Poemeen essay over het universum, waarin hij met de in het leger opgedane kennis als ballisticus over belangwekkende kosmologische verschijnselen schrijft en een voorschot neemt op de Big Bangtheorie schrijft [2] [3] en met een juiste verklaring kwam voor de paradox van Olbers.

In zijn verhaal The Gold-Bug komt geheimschrift voor.

Navigate Guide

Hij speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van de mode van cryptogrammen in kranten en tijdschriften.The Perverse in the Short Stories of Edgar Allan Poe Essay - Edgar Allan Poe is perhaps the best-known American Romantic who worked in the Gothic mode.

His stories explore the darker side of the Romantic imagination, dealing with the grotesque, the supernatural, and the horrifying.

"The Raven" is a narrative poem by American writer Edgar Allan Poe. First published in January , the poem is often noted for its musicality, stylized language, and supernatural atmosphere. It tells of a talking raven's mysterious visit to a distraught lover, tracing the man's slow fall into madness.

The lover, often identified as being a student, is lamenting the loss of his love, Lenore. The Bells. I Hear the sledges with the bells - Silver bells! What a world of merriment their melody foretells!

How they tinkle, tinkle, tinkle, In the icy air of night! A summary of “The Tell-Tale Heart” () in Edgar Allan Poe's Poe’s Short Stories. Learn exactly what happened in this chapter, scene, or section of Poe’s Short Stories and what it means. Perfect for acing essays, tests, and quizzes, as well as for writing lesson plans.

Roderick Usher. As one of the two surviving members of the Usher family in “The Fall of the House of Usher,” Roderick is one of Poe’s character doubles, or doppelgangers. Essays and criticism on Edgar Allan Poe, including the works “The Fall of the House of Usher”, “The Murders in the Rue Morgue”, “The Tell-Tale Heart”, “The Cask of Amontillado.

SparkNotes: Poe’s Short Stories: “The Tell-Tale Heart” ()